Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene.

    Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i små biter.

    Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat og smuldre i buljongen.

    Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10-15 minutter.

    Skjær laksen i terninger og legg dem i kjelen. Ta det trekke i ca. 5 minutter. Smak om du må tilsette mer salt og pepper.

    Bland sammen ingrediensene til sitron- og persillestrøet.

    Rens rekene og legg dem i kjelen rett før servering.

    Server fiskegryten med sitron- og persillestrø og ferskt brød.

     

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 250 g reker med skall
  • 2 stk løk
  • 100 g sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 boks hele hermetiske tomater
  • 1 stk fiskebuljong (terning)
  • 1 dl vann
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss hakket frisk timian
  • saft av ½ stk sitron
  • Sitron- og persillestrø:
  • revet skall av 1 stk sitron
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 2 båt hvitløk - finhakkede
Fiskegryte med tomat i kjele

Fremgangsmåte

  • Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene.

    Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i små biter.

    Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat og smuldre i buljongen.

    Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10-15 minutter.

    Skjær laksen i terninger og legg dem i kjelen. Ta det trekke i ca. 5 minutter. Smak om du må tilsette mer salt og pepper.

    Bland sammen ingrediensene til sitron- og persillestrøet.

    Rens rekene og legg dem i kjelen rett før servering.

    Server fiskegryten med sitron- og persillestrø og ferskt brød.