Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og hakk løk og hvitløk.

    Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.

    Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.

    Tilsett alt krydderet og rør om.

    Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.

    Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.

    Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lett saltet vann i 1-2 minutter.

    Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk potet
  • 1 stk pastinakk eller 2 stk. persillerøtter
  • 1 stk søtpotet
  • 2 skive kålrot
  • ½ stk blomkål
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • kajennepepper - kun en liten klype
  • ½ ts gurkemeie
  • 3 ss vann
  • ½ dl hakket frisk koriander
  • 2 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 250 g brekkbønner eller andre grønne bønner

Fremgangsmåte

  • Skrell og hakk løk og hvitløk.

    Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.

    Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.

    Tilsett alt krydderet og rør om.

    Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.

    Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.

    Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lett saltet vann i 1-2 minutter.

    Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.