Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens hvitløk og press den med en hvitløkspresse.

    Vask og rens persillerøtter og sellerirot og skjær dem i terninger, gulrøtter i skiver og purre i ringer.

    Snitt hodekålen og skjær squash i halve skiver. Del chilien i to på langs, ta bort frø og hinner og finhakk dem.

    Kok pasta etter anvisning på pakken.

    Ha olivenolje og grønnsakene i en stor kjele og la det surre et par minutter. Hell på buljong og hermetiske tomater og la alt småkoke 8-10 minutter til grønnsakene er møre.

    Ha i spagetti, bønner og finhakkede urter. La suppen få et oppkok.

    Smak til med salt og pepper og litt sukker. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer buljong.

    Server suppen rykende varm med et dryss av finhakket kruspersille, revet ost og fersk godt brød.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk persillerot
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • ¼ stk hodekål
  • 1 stk grønn squash
  • ½ stk rød chili
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 100 g fullkornpasta
  • 1 boks hvite bønner skylt i kaldt vann
  • 1 skive sellerirot - 1 cm tykk
  • 1 ts sukker
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 10 ss revet, skarp hvitost
Minestrone - italiensk vintersuppe

Fremgangsmåte

  • Rens hvitløk og press den med en hvitløkspresse.

    Vask og rens persillerøtter og sellerirot og skjær dem i terninger, gulrøtter i skiver og purre i ringer.

    Snitt hodekålen og skjær squash i halve skiver. Del chilien i to på langs, ta bort frø og hinner og finhakk dem.

    Kok pasta etter anvisning på pakken.

    Ha olivenolje og grønnsakene i en stor kjele og la det surre et par minutter. Hell på buljong og hermetiske tomater og la alt småkoke 8-10 minutter til grønnsakene er møre.

    Ha i spagetti, bønner og finhakkede urter. La suppen få et oppkok.

    Smak til med salt og pepper og litt sukker. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer buljong.

    Server suppen rykende varm med et dryss av finhakket kruspersille, revet ost og fersk godt brød.