Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det en enkel måte å tilberede varene på.
    Lag din egen blanding, beregn ca 250 gr rå vare pr person. Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg.

    Del sjalottløken i to. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver. De øvrige rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter. Bland alle grønnsakene sammen og ha de i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene. Dryss sukker over og bak de i ovn på 180 grader til de er møre.

    Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g sjalottløk
  • 500 g søtpotet
  • 500 g kålrot
  • 500 g gulrot
  • 500 g knollselleri (sellerirot)
  • 500 g persillerot
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet) - eller hønsekraft
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss sukker

Fremgangsmåte

  • Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det en enkel måte å tilberede varene på.
    Lag din egen blanding, beregn ca 250 gr rå vare pr person. Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg.

    Del sjalottløken i to. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver. De øvrige rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter. Bland alle grønnsakene sammen og ha de i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene. Dryss sukker over og bak de i ovn på 180 grader til de er møre.

    Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.