Tomatwok med snertne grønnsaker

Å tilberede grønnsaker i wok er både raskt, sunt og billig. Putt i det du liker best, og tilsett gjerne litt fisk, skalldyr eller kjøtt om du ønsker det. Med nudler, ris eller pasta til blir dette et herlig måltid.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 gulrot i strimler
  • 100 g blomkål i små buketter
  • 100 g brokkoli i små buketter
  • 1 grønn paprika i strimler eller staver
  • 1 rød paprika i strimler eller staver
  • 100 g sukkererter i biter
  • 100 g frisk babymais - hele eller i biter
  • 1 snittet løk
  • 16 rød cherrytomat
  • 2 båt presset hvitløk
  • 2 ss olje
  • salt, pepper og sukker etter smak
  • 4 ss cashewnøtter
  • 2 ss hakkede friske urter
  • evt. en woksaus om du ønsker det

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp grønnsakene i pene, like store biter før du begynner å woke.
  2. Ha olje i woken (du kan også bruke en vanlig stekepanne), og wok grønnsakene i sammen med presset hvitløk.
  3. Tilsett tomater delt i båter, og smak til med salt, pepper og sukker. Når grønnsakene er varme men ennå sprø i konsistensen, da er woken ferdig.
  4. Tilsett en woksaus om du ønsker det.
  5. Dryss over cashewnøtter og bland til slutt inn friske hakkede urter. Bruk de urtene du liker best eller har for hånden.
  6. Serveres umiddelbart, gjerne med ris, pasta eller nudler til.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook