Trelags vegetarpostei

En kjempegod postei laget av grønnsaker, urter og bønner, og som også er flott for øyet og vil passe utmerket på et koldtbord eller til tapas. Posteien er også smakfull som pålegg på brødskiven eller som tilbehør til middag.
Over 60 min

Ingrediensliste

Lag av hvite bønner

  • 2 boks hvite bønner
  • saften av 0,5 sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 2 båt hvitløk

Lag av paprika

  • 2 rød paprika
  • 400 g fetaost

Lag av pesto

  • 2 båt hvitløk
  • 1 bunt frisk basilikum
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 80 g ristede pinjekjerner
  • 3 ss olivenolje
  • 250 g ricotta

Fremgangsmåte

Bruk en 13x30 cm form. Start med å kle formen innvendig med plastfolie.

Lag av hvite bønner:

  1. Hell vegg laken fra boksen med bønner, og skyll bønnene grundig. Mos dem i en stor boll og ha i sitronsaft, olivenolje og oregano.
  2. Press hvitløken og ha det over i bollen.
  3. Bland alt til en jevn røre og smak til med salt og pepper.
  4. Fordel blandingen jevn utover bunnen av formen.

 

Lag av paprika:

  1. Del paprikaene i to og fjern steiner og hinner. Grilles i ovn med skinnsiden opp under grillelement i ca. 5 minutter til paprikaen nesten ser brent ut (230°C om du ikke har grillelement).
  2. Ta paprikaen ut og dekk med aluminiumsfolie. Etter noen minutter er skinnet lett å dra av.
  3. Ha den grillede paprikaen og fetaost i en foodprosessor og kjør til en jevn røre.
  4. Fordel blandingen oppå bønnelaget i formen.

 

Lag av pesto:

  1. Finhakk hvitløk, basilikum, kruspersille, pinjekjerner og olivenolje i en foodprosessor. Kjør alt til en jevn røre.
  2. Bland inn ricottaosten.
  3. Fordel blandingen oppå paprikalaget i formen.
  4. Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskap over natten.

 

Ved servering hvelves posteien over på et serveringsfat. Fjern plastfolien og pynt med litt friske urter.

Server posteien med godt brød.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook