Kurv med diverse rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker får en nydelig sødme når de er ovnsbakt. Det er også godt å bruke i suppe, mos og puréer, og kan selvsagt også både stekes, kokes og brukes i bakst. Perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Vi gir deg våre beste oppskrifter!

Kreative måter å bruke rotgrønnsaker på

  • Ovnsbaking
    Ovnsbakte rotgrønnsaker blir søte og karamelliserte, perfekte som tilbehør til ethvert måltid.
  • Steking
    Stekte eller wokede rotgrønnsaker kan være knasende godt. Her er det bare å prøve seg frem. 
  • Koking
    Kokte rotgrønnsaker kan moses til puré, brukes i supper, eller serveres som tilbehør. 

  • Mange rotgrønnsaker, som gulrøtter og kålrot, er deilige rå, skivet tynt i salater eller som snacks. Prøv også litt rødbet i smoothien.
  • I bakst
    Bakt rødbet gjør seg perfekt i rosa pannekaker. Du kan også rive pastinakk eller gurot og ha i vaffelrøra eller i brødet.

Deilige supper

Lag en deilig mos

Derfor bør du spise rotgrønnsaker

Aktuelle artikler