Hopp til innhold

Les mer om rotgrønnsakene våre Se alle (180)

Sett farge og smak med norske rotgrønnsaker

Tilbake til røttene! På flere av de nyskapende skandinaviske restaurantene har det blitt trendy å ta i bruk gamle kulturplanter som pastinakk, jordskokk og rødbete og gi dem en ny og moderne vri i matlagingen. Men du trenger ikke være noen mesterkokk for å ta i bruk disse sunne og næringsrike rotgrønnsakene. Her gir vi deg ideer til hvordan du kan sette farge og smak på rettene.

Rotgrønnsaker er spesielt rike på kalium og flere av dem inneholder også både vitamin A og C. Her gir vi deg en kjapp oversikt over de enkelte grønnsakene og hva de kan brukes til. Jordskokk Jordskokk har sin opprinnelse i nord-Amerika. Den kom til Europa på 1600-tallet og var en mye brukt grønnsak før vi begynte å ta potetene ordentlig i bruk. Jordskokk er meget hardfør og lett å dyrke. Den har en søtlig smak og inneholder 61 kcal per 100 gram vare. Jordskokk inneholder et stoff som heter...

Les mer