Norske jordbær

Det er få ting som kan måle seg med de søte norske jordbærene. Vi elsker jordbær, og når de første norske er modne, så er det virkelig sommer.

Slik blir smaken enda bedre 

Norske jordbær vokser saktere på grunn av det kjølige klimaet. Lange, lyse sommerdager kombinert med kjølige netter gir bærene tid til å utvikle en intens og naturlig sødme. Eksperten anbefaler å la jordbærene hvile i romtemperatur før du spiser dem. 

– Vent ca. 15 minutter fra du tar bærene ut til du spiser dem. Da kommer aromaen bedre frem – og de smaker merkbart bedre enn iskalde bær rett fra kjøleskapet, tipser Sagen. 

 

Slik forlenger du holdbarheten 

Norske jordbær er best spist, og det er lite grunn for å oppbevare dem så lenge, men det er lite som er skuffende som bløte og kjipe bær etter bare en liten dag i kjøleskapet. Her er rådene for å holde dem friske frem til du skal spise dem: 

Hold dem jevnt kalde 
Ikke ta jordbærene frem og tilbake mellom kjøleskap og varme omgivelser. En tommelfingerregel: 1 time ute i sola er som én dag mindre i holdbarhet. 

Fjern plastposen 
Ikke oppbevar bærene i plastposen fra butikken. Det dannes lett kondens i posen, noe som gir fukt og perfekte forhold for mugg og bløte bær. Fjern posen så raskt som mulig etter kjøp. 

 

Selvplukk?

Lurer du på hvor du kan kjøpe nyplukket, lokal jordbær og bringebær? Hvor er det selvplukk?

Mange bærprodusenter tilbyr bær i kurver og kasser direkte til kunden i sesongen. Noen steder har du også mulighet til å plukke selv. Se her

Les mer

Våre beste oppskrifter med jordbær

Hjemmelaget is med jordbær

Salater med jordbær

Våre favoritt oppskrifter med jordbær