Sitrussalat med melon og agurk

Frisk og fristende fruktsalat

En fruktsalat kan du lage på så mange måter. Bland alt det du liker best av frukt og bær i sesong. Bruk både frukt og bær. Så er det bare å nyte i vei - med god samvittighet.

Fruktsalater med mye godt

En fruktsalat kan du lage på så mange måter. Bland alt det du liker best. Bruk både frukt og bær. Så er det bare å nyte.

Epler, pærer, appelsiner, bananer, druer, mango, ananas, papaya, melon, kiwi - bland sammen det du har lyst på. Ikke nødvendigvis mer enn to, men gjerne en blanding som gir variasjon i konsistens, sødme, syrlighet og farge. Bruker du for eksempel en myk frukt som melon er det godt å blande inn epler som gir litt å tygge på. Friske bær er også godt i fruktsalat, de gir farge og saftighet.

En frisk og fristende fruktsalat skal ikke bare smake himmelsk, den skal også se himmelsk ut. Epler og pærer blir fort mørke når de er skrelt og skåret opp, så her må det syre til. En appelsin i salaten er tilstrekkelig, eller du kan presse sitronsaft over. Ekstra væske er det sjelden nødvendig å helle over, frukten avgir som regel selv nok. Men skulle du ønske mer væske, så er juice bra. Bruk den du liker best.

Sukker er også unødvendig, frukten har naturlig sødme i seg. Bruk heller litt friske krydderurter. En krydderurt som er veldig god sammen med frukt, er basilikum. Strimle den fint og bland den i salaten eller dryss den oppå for ekstra friskhet og farge. Ha gjerne et dryss hakkede nøtter på toppen. Ingen kan motstå en slik herlig avslutning på middagen!

Ulike varianter

Festdessert av det enklere slaget lager du av blandet frukt - pent, og ikke for grovt kuttet opp - og heller over en eggedosis som ikke er for søt. Inn i varm ovn eller under grill til eggedosisen bobler og så smått tar farge. Server med det samme.
 

En enklere variant er å skrelle appelsiner, skjære dem i skiver og gi dem et lett dryss med kanel og hakkede nøtter.