Ingredienser
Fikener med bringebærkrem
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Enkel dessert med fiken og bringebær som er rask å lage og ser lekker ut. Karamellskålene kan lages i forveien, men bør ikke fylles før rett før servering.
Fremgangsmåte
- Start med karamellskålene. Forvarm stekeovnen til 200°C.
- Rør sammen ingrediensene og form fire runde kaker, ca. 12 cm i diameter på bakepapir på stekebrett.
- Stek kakene gylne midt i ovnen, ca. 5 minutter.
- Ta dem ut og form til skåler ved å bruke en liten bolle.
- Karamellskålene kan lages dagen i forveien, men må oppbevares tørt.
- Visp fløten stiv sammen med litt sukker etter smak.
- Hold av fire bringebær til pynt, mos resten.
- Rør moste bringebær inn i kremen sammen med limeskall og limesaft.
- Skjær stilken av fikenene. Skjær et kryss fra toppen av fikenen og inn mot midten, klem forsiktig på fikenen så den åpner seg som en blomst.
- Fordel bringebærkremen i karamellskålene, sett en fiken i kremen og pynt med bringebær og sitronmelisseblad.
- Serveres umiddelbart.