Okonomiyaki

Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker som du bare må prøve. Okonomi betyr omtrent "bruk hva du vil" og yaki betyr "steke". Kål er hovedingrediensen.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Røre

  • 4 dl finsnittet hodekål
  • 1 grovrevet gulrot
  • 1 finhakket løk
  • 2 ss frisk finkuttet ingefær
  • 1 ts salt
  • 2 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 2 ss soyaolje
  • 4 ss hoisinsaus

Sennepsmajones

  • 4 ss majones
  • 4 ts god sennep
  • 1 ts sitronsaft

Pynt

  • 2 finsnittet vårløk
  • 2 ss ristet sesamfrø
  • 4 reddik i tynne skiver

Fremgangsmåte

Bland grønnsakene og salt godt sammen i en bolle.

Bland mel og egg og ha i bollen med grønnsaker. Kna godt sammen.

Ha olje i en varm stekepanne, og stek en 2 cm tykk pannekake med en diameter på 12-15 cm. Stek den i 2-3 minutter på hver side. Bruk gjerne et lokk eller en stor tallerken for å snu kaken. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir og hold dem varme i ovnen på 100 grader mens du steker resten.

Topp okonomiyakiene med tynne striper med sennepsmajones og hoisinsaus. Bruk gjerne en liten sprøytepose og lag mønster.

Dryss på vårløk og sesamfrø og pynt med reddikskiver.

Sist oppdatert 14. september 2018
Liker 22
Legg til på Min side
Del på Facebook