Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Begynn med å lage pesto. Bland sammen basilikum, kruspersille, hvitløk, olivenolje, honning, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor. Kjør i 5-10 minutter og smak til med salt og pepper. La pestoen stå kjølig i 3-4 timer før bruk.

    Finsnitt hodekålen og skjær gulrøtter i tynne skiver. Skjær eple og løk i små biter. Pisk sammen majones, rømme, hvitvinseddik, sukker, salt og pepper. Hell over grønnsakene og bland godt sammen. La coleslawen stå kaldt i 2-3 timer før servering. Da blir den aller best.

    Skrell poteter og skjær i strimler. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovn til de er sprø og gylne, 20-25 minutter på 180°C.

    Stek fiskekakene/burgerne på begge sider i panne til de er godt varme. Smak gjerne til med litt ekstra salt og sitronpepper.

    Putt burgerne i brødene, ha på pesto, salat, coleslaw, agurk, cherrytometer og paprika.

    Server umiddelbart.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk fiskekaker eller fiskeburgere
  • 4 stk hamburgerbrød
  • Coleslaw:
  • 1 stk hodekål
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 1 stk løk
  • 2 dl lettmajones
  • dl lettrømme
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • Pesto:
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 2 båt hvitløk
  • 5 dl olivenolje
  • 3 ss honning
  • dl pinjekjerner
  • 10 g revet parmesan
  • salt og pepper etter smak
  • Serveres med:
  • 8 stk potet - strimles og ovnsbakes
  • Pynt:
  • 4 stk salatblad - bruk den salatsorten du ønsker
  • ½ stk slangeagurk
  • 10 stk rød cherrytomat
  • 1 stk rød paprika

Fremgangsmåte

  • Begynn med å lage pesto. Bland sammen basilikum, kruspersille, hvitløk, olivenolje, honning, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor. Kjør i 5-10 minutter og smak til med salt og pepper. La pestoen stå kjølig i 3-4 timer før bruk.

    Finsnitt hodekålen og skjær gulrøtter i tynne skiver. Skjær eple og løk i små biter. Pisk sammen majones, rømme, hvitvinseddik, sukker, salt og pepper. Hell over grønnsakene og bland godt sammen. La coleslawen stå kaldt i 2-3 timer før servering. Da blir den aller best.

    Skrell poteter og skjær i strimler. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovn til de er sprø og gylne, 20-25 minutter på 180°C.

    Stek fiskekakene/burgerne på begge sider i panne til de er godt varme. Smak gjerne til med litt ekstra salt og sitronpepper.

    Putt burgerne i brødene, ha på pesto, salat, coleslaw, agurk, cherrytometer og paprika.

    Server umiddelbart.