Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Fres løk, selleri og paprika i olje og ha dette i det forstekte paiskallet sammen med brokkoli og potetbiter.

    Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell over.

    Dryss over revet ost.

    Stek paien i ovnen på 180 grader C, ca. 40 minutter til paien har fått en gylden farge.

    Server den lunken med en god salat til.

    Her kan du variere innholdet med spinat, purre og sjampinjong (som da freses raskt i en varm stekepanne), blader av kinakål, grønnkål eller savoykål (forvelles i et par minutter). Rester av kalkun eller skinke er også ypperlig å bruke i en pai.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paibunn:
  • 150 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl grovbakstmel
  • 2 ss vann
  • Fyll:
  • 4 stk kokte potet i terninger
  • 400 g brokkoli i små buketter
  • 1 stk rød paprika
  • ¼ stk knollselleri (sellerirot) i terninger
  • 1 stk rødløk i ringer
  • 2 ss olje til steking
  • dl melk
  • 4 stk egg
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 150 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Fres løk, selleri og paprika i olje og ha dette i det forstekte paiskallet sammen med brokkoli og potetbiter.

    Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell over.

    Dryss over revet ost.

    Stek paien i ovnen på 180 grader C, ca. 40 minutter til paien har fått en gylden farge.

    Server den lunken med en god salat til.

    Her kan du variere innholdet med spinat, purre og sjampinjong (som da freses raskt i en varm stekepanne), blader av kinakål, grønnkål eller savoykål (forvelles i et par minutter). Rester av kalkun eller skinke er også ypperlig å bruke i en pai.