Grønnsaksuppe med rødbeteboller

En suppe med masse deilige grønnsaker i. Til og med "kjøttbollene" er laget av grønnsaker. En herlig suppe som både små og store liker.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 2 gulrot
  • 2 skive kålrot
  • 0,5 sellerirot
  • 0,5 gul squash
  • 0,5 purre

Rødbeteboller

  • 1 kokt potet
  • 1 revet gulrot
  • 1 revet persillerot
  • 1 revet rødbete
  • 0,5 finhakket rødløk
  • 2 finhakkede soltørkede tomater
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sammalt hvete, fin
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss soyaolje

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene til suppen og skjær dem i terninger.

Kok grønnsakene i buljongen/kraften i 2-3 minutter.

Rødbeteboller:

Bland alle ingrediensene til en farse, og la den hvile i 20 minutter. Om farsen blir for løs, kan du ha i lett mer potetmel.

Form små boller av farsen og stek dem i litt olje i en panne. Den må ikke være for varm.

Server suppen med rødbeteboller i.

 

Bytt ut sammalt hvete med glutenfritt mel for å få glutenfrie rødbeteboller. Resten av suppen er både glutenfri og laktosefri.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook