Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.

    Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.

    Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.

    Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.

    Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.

    Server gratengen med salat og godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ stk lettkokt blomkål
  • 250 g lettkokt brokkoli
  • ½ stk strimlet kinakål
  • 5 dl strimlet og forvellet hodekål
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) - hakket
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • smak til med salt og pepper
  • Gratengrøre:
  • 3 dl melk
  • 4 ss hvetemel
  • 3 stk egg
  • ¼ ts kajennepepper
  • 2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.

    Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.

    Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.

    Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.

    Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.

    Server gratengen med salat og godt brød til.