Rotgrønnsakgryte med tomater

En ren grønnsakrett du mer enn gjerne serverer til middag. Herlige rotgrønnsaker som pastinakk, sellerirot og gulrot sammen med hvitløk, dill og pepperrot gir deilige smakskombinasjoner. Server gjerne litt godt brød til.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 gulrot
  • 2 pastinakk
  • 0,25 sellerirot
  • 2 båt hvitløk
  • 4 sjalottløk
  • 400 g tomat
  • 2 ss konsentrert grønnsakfond
  • 8 dl vann
  • 2 ss chilisaus
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 dl revet frisk pepperrot
  • 0,5 dl grovhakket frisk dill
  • olivenolje
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skrell og skjær grønnsakene i ca. 2 cm store biter.

Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk.

Stek alt i 1 ss olje i 3 minutter i en stor kjele.

Tilsett hakkede tomater, fond, vann, chilisaus og eddik, og la det koke under lokk i 15-20 minutter til grønnsakene er myke.

Tilsett revet pepperrot og hakket dill like før servering.

Smak til med pepper.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook