Sitrussuppe med rotgrønnsaker

Denne suppen med sitrus høres litt uvanlig ut, men både smaksrik og mettende. Å steke rotgrønnsakene framfor å koke dem, gjør noe helt spesielt med resultatet. Prøv selv.
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • ferskpresset saft fra 10 appelsin
  • saften av 1 lime
  • saften av 1 sitron
  • 3 ss konsentrert kyllingkraft
  • 8 hel allehånde
  • 20 g maisstivelse (maizena)
  • 75 g smør
  • sukker
  • salt og pepper
  • 2 gulrot
  • 1 liten sellerirot
  • 2 vårløk
  • 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • 2 båt hvitløk
  • 1 revet frisk ingefær
  • 2 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Kok opp appelsinsaft, limesaft, sitronsaft, allehånde og kyllingkraft.

Rør maismelet ut i litt vann og ha over i suppen. Kok opp og rør godt.

Pisk inn smøret og smak til med sukker, salt og pepper.

NB. Suppen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Skrell gulrot, sellerirot og rødløk, og skjær i små terninger.

Skjær vårløk og chili i små ringer. Finhakk hvitløk og riv ingefær.

Varm opp olje i en stekepanne og fres alle grønnsakene i oljen på middels høy varme til grønnsakene knapt er møre.

Fordel grønnsakene i suppeskåler og hell over sitrussuppen.

Server rykende varm med godt brød og smør til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook