Tips til Påsken

Påsken nærmer seg, og det er en perfekt anledning til å samles og nyte deilige måltider sammen. Enten det er på kjøkkenet eller ute i det fri, ved bålpannen eller på grillen i hagen, er matlaging sammen en flott måte å skape varige minner på.

Fra tradisjonelle påskeretter på kjøkkenet til grilling i frisk luft, er dette tiden for å dele, le og lage minner. La maten være midtpunktet i din påskefeiring – enten det er hjemme eller ute i naturen.

Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Påsken handler om mer enn bare påskeegg. I ferien er gjerne familie og venner samlet, og man har bedre tid og nyter det å bare være sammen. Når vi har fri og ferie bruker man kanskje også litt mer tid på å lage god mat.

Nyt gode middager og legg vekt på at grønnsakene får en plass på tallerkenen. Bakte rotgrønnsaker til lammet løfter måltidet til nye høyder, det er røttene til alt godt. En herlig sellerirotmos passer til både skreien og lammet.

Er man litt bevisst kan man snike inn litt mer frukt og grønt i påsken;

Riv et par gulrøtter og ha i vaflene som du steker i hytteveggen, ta med appelsiner på skitur i tillegg til kvikklunsjen, sett frem ulike grønnsaker til påskefrokosten og skjær opp litt frukt eller lag en frisk smoothie som en «midt på dagen snack».

Tips til litt sunnere påskegodt  

 

Lammefrikassé

Lag mat på bålpanne