Hopp til innhold

Artikler og temaer

  1. Fra boken Førsteklasses - oppslagsbilde poteter

    Den norske potetdagen

    Onsdag 2. oktober feirer vi den norske potetdagen for første gang. Dette skal bli en merkedag for å sette fokus på alt det positive omkring poteten. Den er sunn, anvendelig i mange slags retter, rimelig og ikke minst bærekraftig. Potet er egnet å dyrke i hele landet, og den tåler godt lagring. Poteten fortjener ny heltestatus.

  2. Potetmos på fjøl

    Ta en potet - lag potetmos

    Potetmos, eller potetstappe som også mange sier, er superenkelt å lage selv. Litt hakkede krydderurter, hvitløk, eller annet krydder som f.eks. malt muskat, og kanskje en porsjon med egen fantasi, så vips - du har din egen kjempegode variant.

  3. Skåler med diverse poteter

    Julens poteter - velg rett sort

    Hvilke potetsort skal jeg velge f.eks. til lutefisken 1. juledag eller til viltsteken 3. juledag? Valget er jo smak og behag, men her er våre tips til hva som passer best. Og ikke minst, hvordan skal de forskjellige potetsortene kokes? Vi gir deg tipsene .

  4. Nypotetkanapeer med forskjellig topping - sommerlig og godt til vennefesten.

    Poteten: Fra djevel til godsak

    Poteten har både vært fryktet og hatet, tilbedt og elsket.

  5. Poteten er skyld i høstferien

    Norske skolebarn kan takke poteten for at de har høstferie. Trolig bør de også takke noen forlengst avdøde spanjoler.

  6. Gulløye-poteten, det nordnorske gullet

    Gulløye er ingen ungdom. Godt over 100 år har den bak seg i den nordnorske jorda. Og der har den trivdes aldeles fortreffelig. Den var så god på smak og så lys og vakker, så den fikk navnet Søndagspoteten.

  7. Spøkelsespoteter

    Spøkelsespoteter

    Har du litt ekstra tid en dag eller det er en spesiell anledning, så hvorfor ikke lage spøkelsespoteter til barna .

  8. Norske bønder følger opp med produksjon av små poteter

    Prosjektet Delikatessepoteter, ved Bjertnæs & Hoel, ble startet opp av Åsmund Bjertnæs og Øystein Hoel i 2013. Studiereiser i inn- og utland, samt samarbeid med kunnskapsinstitusjoner har bidratt til å skaffe tilstrekkelig kunnskap for å starte opp produksjonen i 2014.