Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Urteguiden - hvilken urt passer til hva?

  Friske krydderurter setter ekstra smak på maten og er en fin erstatning for salt. I tillegg til å lukte og smake godt, stimulerer de sansene og appetitten vår. Her er en guide til hva de ulike krydderurtene kan passe til.

 2. Så enkelt fargelegger du dagens måltider

  Frukt, bær og grønnsaker er et pluss for det du spiser. Grønn opp alle dagens måltider! Når du gir mer plass til grønnsaker, gir du mindre plass til noe annet. På den måten får du mer vitaminer, mineraler og kostfiber, og vips så har du fått de anbefalte «5 om dagen». Du vil merke at hele kroppen går i pluss når den får mer av det riktige drivstoffet. Ikke minst vil både hud og humør gløde.

 3. Norske bønder følger opp med produksjon av små poteter

  Prosjektet Delikatessepoteter, ved Bjertnæs & Hoel, ble startet opp av Åsmund Bjertnæs og Øystein Hoel i 2013. Studiereiser i inn- og utland, samt samarbeid med kunnskapsinstitusjoner har bidratt til å skaffe tilstrekkelig kunnskap for å starte opp produksjonen i 2014.

 4. Gulløye-poteten, det nordnorske gullet

  Gulløye er ingen ungdom. Godt over 100 år har den bak seg i den nordnorske jorda. Og der har den trivdes aldeles fortreffelig. Den var så god på smak og så lys og vakker, så den fikk navnet Søndagspoteten.

 5. Spøkelsespoteter

  Spøkelsespoteter

  Har du litt ekstra tid en dag eller det er en spesiell anledning, så hvorfor ikke lage spøkelsespoteter til barna .

 6. Høstfest

  Høsten er tiden for å feire de flotte, norske råvarene. Det er nå frukt og grønnsaker som epler, løk, beter, gresskar, sellerirot, jordskokk, pastinakk, poteter og kålrot har sin høysesong.

 7. Potetmos på fjøl

  Ta en potet - lag potetmos

  Potetmos, eller potetstappe som også mange sier, er superenkelt å lage selv. Litt hakkede krydderurter, hvitløk, eller annet krydder som f.eks. malt muskat, og kanskje en porsjon med egen fantasi, så vips - du har din egen kjempegode variant.

 8. Blått i blått av blåbær i Reddalen

  I 2006 plantet produsentekteparet Seland 2502 blåbærbusker. I 2013 omsatte de 2 tonn. I år beregnes det en omsetning på 4 tonn. Ekteparet Seland har tro på blåbærproduksjon nå. Etterspørselen av bær øker år for år her i landet, ikke minst hva blåbær angår.