Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. 15 sommerlige tips til 5 om dagen

  Om sommeren bugner det av nydelige og friske frukt, bær og grønnsaker. Her får du noen sommerlige tips til hva du kan gjøre med dem. Med godsaker som smooth-is, foliepakke på grill, hjemmelaget juice og granité, blir 5 om dagen lekende lett!

 2. 17. mai-snacks

  Her får du 10 gode snacks-tips som du kan nyte med god samvittighet, for eksempel på 17. mai.

 3. Nyttårsforsettene du vil elske å følge - og holde

  Vi gjør det hvert år. Begynner det nye året med forsetter, som å spise sunnere og trene mer. Så går det en liten stund før man oppdager at det kanskje var i overkant optimistiske mål en hadde satt seg, og så dropper man ut en gang mot vårparten. Men ikke i år, for nå skal vi gi deg noen super-enkle grønne forsetter du vil elske å følge - og elske å holde. Finn din favoritt og kom i gang.

 4. Action på kjøkkenet

  Se filmene med Marcus & Martinus her.

 5. Asparges - Opprinnelse, dyrkning, næringsinnhold og sesong

  Asparges er en staude og det tar vanligvis to år fra man planter til man kan begynne å høste. Den norske aspargessesongen er fra mai til slutten av juni - perfekt å servere til 17. mai med andre ord!

 6. Barn som ikke vil smake

  Et tips vi foreldre ofte får, er at barna må smake på noe minst 10 ganger før de liker det nye de smaker på. Men hva gjør du når barna ikke vil smake?

 7. Bildearkiv

  I bildebasen vår finnes det flere tusen bilder med frukt, bær og grønnsaker som kan brukes fritt av presse, bloggere og bransjen generelt så lenge betingelsene for bruk er overholdt.

 8. Bli kjent med løk-familien

  De var ikke til å motstå, de fine buntene med saftig, ny gul og rød løk. Så det ble en bunt av hver sort i handlenettet i dag. Løk er en trøst i kjøkkenet, nesten som poteten som kan brukes til alt. I hvert fall er løk mye mer enn bare et krydder eller sprøstekt på biffen eller seibiffen. Den kan brukes rå, kokt, stekt, ovnsbakt, i suppe, saus, stuing, som egen rett, som grønnsak, og også som krydder som setter en ”piff” på mange oppskrifter.