Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Oppkuttet frukt og grønt i bakker

  Skolebarn trenger en fruktpause

  Skoledagen er lang. Barna er vant med en fruktpause fra barnehagen. En anledning til å fylle på ny energi og å roe ned rundt bordet. Å kose seg sammen med andre med en fruktpause er positivt for både miljøet og konsentrasjonen.

 2. Samlebilde av forskjellige tomatsorter

  Derfor elsker vi tomater

  Tomater spiller hovedrollen i flere av våre favorittretter. Den smaker godt og er i tillegg svært næringsrik og har virkelig fortjent sin plass i kostholdet vårt. Et høyt og variert inntak av grønnsaker og frukt kan bidra til å forebygge en rekke kreftformer.

 3. Fristende fruktfat med oppkuttet frukt og bær.

  Det beste påskegodtet

  I påsken skal vi kose oss hver dag. Et fat med oppkuttet frukt og bær er fristende, fargerikt og godt, og gir deg mange gode næringsstoffer samtidig som du koser deg. Da er det også plass til en liten sjokoladebit eller en kokosbolle på fatet av og til.

 4. Fra boken Førsteklasses - illustrasjonsbilde

  Frukt og grønnsaker kan forebygge flere krefttyper

  I dag har vi god kunnskap om hvordan levevanene våre kan påvirke risikoen for kreft. Et kosthold i tråd med kostrådene, og med et høyt og variert inntak av frukt og grønnsaker, kan redusere risikoen for en rekke krefttyper.

 5. Koking og damping av grønnsaker i kjele

  Hvordan bevare vitaminene ved tilbereding?

  Vannløselige vitaminer, spesielt vitamin C, er sårbare vitaminer som lett reduseres ved matlagning. Det kan derfor være lurt å lære seg hvilke tilberedningsmåter som best bevarer vitaminene i frukt og grønnsaker.

 6. Vannmelon-pizza med frukt og bær som topping

  Melonpizza med kokos

  Pizza til dessert?! Ja da. Og spesielt kult er det å servere melonpizzaen vår til de yngste i selskapet eller i barnebursdagen. Lag flere, for disse går unna.

 7. Pannekakewraps i matboks med frukt og grønt ved siden av

  NM i sunn fastfood

  Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer hvert år konkurransen NM i sunn fastfood. Målet er å sette søkelyset på maten som tilbys til folk i farta. I 2019 løper konkurransen fra 17. juni til 20. august.

 8. Velkommen til bildearkivet til Opplysningskontoret for frukt og grønt

  Her kan du finne flere tusen matbilder, produktbilder og miljøbilder hvor frukt, bær, grønnsaker og poteter spiller hovedrollen. Bildearkivet inneholder også bilder av personer, f. eks. ansatte.