Hopp til innhold

Artikler og temaer

  1. Piknik ved sjøen. Glass med salat og dressing.

    Salater i matboksen

    Lag en spennende salat til lunsj. Fyll matpakken med farger og alle dine favoritter.

  2. Lunsj og matpakker - fra boken Førsteklasses mat

    Barnas beste matpakker

    Tips til fargerike og sunne matpakker til barna.

  3. Fristende fruktfat med oppkuttet frukt og bær.

    Det beste påskegodtet

    I påsken skal vi kose oss hver dag. Et fat med oppkuttet frukt og bær er fristende, fargerikt og godt, og gir deg mange gode næringsstoffer samtidig som du koser deg. Da er det også plass til en liten sjokoladebit eller en kokosbolle på fatet av og til.

  4. Koking og damping av grønnsaker i kjele

    Hvordan bevare vitaminene ved tilbereding?

    Vannløselige vitaminer, spesielt vitamin C, er sårbare vitaminer som lett reduseres ved matlagning. Det kan derfor være lurt å lære seg hvilke tilberedningsmåter som best bevarer vitaminene i frukt og grønnsaker.

  5. Vannmelon-pizza med frukt og bær som topping

    Melonpizza med kokos

    Pizza til dessert?! Ja da. Og spesielt kult er det å servere melonpizzaen vår til de yngste i selskapet eller i barnebursdagen. Lag flere, for disse går unna.

  6. Velkommen til bildearkivet til Opplysningskontoret for frukt og grønt

    Her kan du finne flere tusen matbilder, produktbilder og miljøbilder hvor frukt, bær, grønnsaker og poteter spiller hovedrollen. Bildearkivet inneholder også bilder av personer, f. eks. ansatte.

  7. Vi feirer epledagen med eplesmil og konkurranse

    Vinn en drømmedag for klassen.

  8. Oppslagsbilde med bananer

    Podcast - Freddy Kalas

    Hør 5 på øya med artisen Freddy Kalas