Hopp til innhold

Artikler og temaer

  1. Samlebilde med potetmos

    Poteten er en superhelt

    Vi mener at poteten er en superhelt, den er supersunn, veldig miljøvennlig og kan brukes på så mange måter. Poteten dyrkes i hele landet vårt. Nå håper vi alle barnehager vil være med å lage potetmos.

  2. Vinneren av Årets grønne kokk 2017 - Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren, Statholdergaarden

    Årets grønne kokk 2020

    Kokkekonkurransen Årets grønne kokk arrangeres på SMAK Lillestrøm 5. mars 2020.

  3. Pannekakewraps i matboks med frukt og grønt ved siden av

    NM i sunn fastfood

    Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer hvert år konkurransen NM i sunn fastfood. Målet er å sette søkelyset på maten som tilbys til folk i farta. I 2019 løper konkurransen fra 17. juni til 20. august.

  4. Fra boken Førsteklasses - illustrasjonsbilde

    Frukt og grønnsaker kan forebygge flere krefttyper

    I dag har vi god kunnskap om hvordan levevanene våre kan påvirke risikoen for kreft. Et kosthold i tråd med kostrådene, og med et høyt og variert inntak av frukt og grønnsaker, kan redusere risikoen for en rekke krefttyper.

  5. Oppkuttet frukt og grønt i bakker

    Skolebarn trenger en fruktpause

    Skoledagen er lang. Barna er vant med en fruktpause fra barnehagen. En anledning til å fylle på ny energi og å roe ned rundt bordet. Å kose seg sammen med andre med en fruktpause er positivt for både miljøet og konsentrasjonen.

  6. Samlebilde av forskjellige tomatsorter

    Derfor elsker vi tomater

    Tomater spiller hovedrollen i flere av våre favorittretter. Den smaker godt og er i tillegg svært næringsrik og har virkelig fortjent sin plass i kostholdet vårt. Et høyt og variert inntak av grønnsaker og frukt kan bidra til å forebygge en rekke kreftformer.

  7. Fra boken Førsteklasses - oppslagsbilde poteter

    Den norske potetdagen

    Onsdag 2. oktober feirer vi den norske potetdagen for første gang. Dette skal bli en merkedag for å sette fokus på alt det positive omkring poteten. Den er sunn, anvendelig i mange slags retter, rimelig og ikke minst bærekraftig. Potet er egnet å dyrke i hele landet, og den tåler godt lagring. Poteten fortjener ny heltestatus.

  8. Koking og damping av grønnsaker i kjele

    Hvordan bevare vitaminene ved tilbereding?

    Vannløselige vitaminer, spesielt vitamin C, er sårbare vitaminer som lett reduseres ved matlagning. Det kan derfor være lurt å lære seg hvilke tilberedningsmåter som best bevarer vitaminene i frukt og grønnsaker.