Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Fra boken Førsteklasses - oppslagsbilde poteter

  Den norske potetdagen

  Onsdag 2. oktober feirer vi den norske potetdagen for første gang. Dette skal bli en merkedag for å sette fokus på alt det positive omkring poteten. Den er sunn, anvendelig i mange slags retter, rimelig og ikke minst bærekraftig. Potet er egnet å dyrke i hele landet, og den tåler godt lagring. Poteten fortjener ny heltestatus.

 2. Koking og damping av grønnsaker i kjele

  Hvordan bevare vitaminene ved tilbereding?

  Vannløselige vitaminer, spesielt vitamin C, er sårbare vitaminer som lett reduseres ved matlagning. Det kan derfor være lurt å lære seg hvilke tilberedningsmåter som best bevarer vitaminene i frukt og grønnsaker.

 3. Grillspyd, rivesuppe og bananer på bålpanne

  Bålforbud i påsken - hva med mat på båtpanne?

  Mange forbinder påskeferie med pølser på bål. I år faller imidlertid påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål. Men har du en grill eller en bålpanne i hagen hjemme eller på hytta kan dere lage mye god mat ute.

 4. Fristende fruktfat med oppkuttet frukt og bær.

  Det beste påskegodtet

  I påsken skal vi kose oss hver dag. Et fat med oppkuttet frukt og bær er fristende, fargerikt og godt, og gir deg mange gode næringsstoffer samtidig som du koser deg. Da er det også plass til en liten sjokoladebit eller en kokosbolle på fatet av og til.

 5. Lunsj og matpakker - fra boken Førsteklasses mat

  Barnas beste matpakker

  Tips til fargerike og sunne matpakker til barna.

 6. Årets frukt- og grønt-ambassadør

  Ambassadører, ildsjeler eller hverdagshelter. Kjært barn har mange navn, men at det er mange mennesker ute i handelen som gjør en god innsats for økt salg av frukt, bær og grønnsaker hver eneste dag er helt sikkert.

 7. Piknik ved sjøen. Glass med salat og dressing.

  Salater i matboksen

  Lag en spennende salat til lunsj. Fyll matpakken med farger og alle dine favoritter.

 8. Vitamin K i frukt og grønnsaker

  Derfor er vitamin K viktig

  Vitamin K er et fettløselig vitamin som svært få har kjennskap til. Det er ikke så rart, de aller fleste får i seg nok vitamin K. Mangel kan likevel forekomme og hyppig neseblødning er et av de vanligste symptomene.