Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Våre beste grønne retter

  Lyst på noe godt? Vi har samlet våre mest populære grønne retter. Grønnsaklasagne, chili sin carne, Shepherd's pie og andre supergode retter med masse grønnsaker.

 2. Ingredienser til hjemmelaget guacamole - avokado, lime, chili, hvitløk

  Podcast - Rasmus Wold

  Hør 5 på øya med komiker Rasmus Wold

 3. Oppslagsbilde topping til pølser

  Gjør pølsene litt grønnere

  Nordmenn spiser pølser. Noen spiser dem ofte, mens andre kanskje bare på 17. mai. Vi ønsker ikke å ta pølsa fra folk, men hinte om at det går an å gjøre "grønne" dem opp litt. Og resultatet blir mer fristende. Dermed får du ikke bare pølse på kjøpet, men også litt bedre samvittighet. Gjør klar til pølsefest.

 4. Lunsj og matpakker - fra boken Førsteklasses mat

  Førsteklasses mat - skole

  Boken «Førsteklasses mat» er en gratis inspirasjonskokebok til førsteklassinger og deres foreldre.

 5. Oppslagsbilde smoothie - fra boken Førsteklasses mat

  Førsteklasses mat for hele familien

  Boken "Førsteklasses mat" er nå på vei ut til alle 1. klassinger og deres foreldre. Vi håper boken inspirerer til at du og din familie sammen kan lage fargerike og sunne retter både til hverdags og festlige anledninger.

 6. Vinnerne av Årets grønne kokk 2017

  Vinnerne: Årets grønne kokk 2017

 7. Vinner i NM i sunn fast-food 2016 - Patricias Gatekjøkken, Bardu (nær Setermoen) Bildetekst: Fra venstre: Mariann Åkre fra YX Skulestadmo, Randi Kvaløy fra Shell Kopervik, Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken, Svenn Ove Vaagen fra Circle K Berkåk og Guttorm Rebnes, juryformann og direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

  Patricias Gatekjøkken ble norgesmester i sunn fast-food 2016

  Opplysningskontoret for frukt og grønt har for tredje året på rad slått et slag for mer næringsriktig mat i farta og arrangert konkurransen NM i sunn fast-food. Denne gangen var det Patricias Gatekjøkken, på vegne av GO'2 grill, som stakk av med seieren for sitt målrettede arbeid mot sunn og smakfull fast-food gjennom flere år.

 8. Her er årets vinnere av NM i frukt og grønt

  Syv glade vinnere kan smykke seg med tittelen vinner av NM i frukt og grønt 2016. Vi vet at det vi spiser ofte handler om hva som er lettest tilgjengelig, og tilgjengeligheten starter allerede i butikken. Dagligvarebutikkene gjør derfor en viktig jobb hver eneste dag ved å sørge for at den grønne avdelingen er fristende og inspirerer til å kjøpe frukt og grønt til alle dagens måltider.