Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Tips til hvordan du bruker grønnsakrestene

  Har du noen gang irritert deg over de halvbrukte grønnsakene som bare blir liggende i kjøleskapet inntil du en dag må kaste dem i søpla fordi du ikke får brukt dem til noe? Det er ofte vanskelig å komme på retter som kun bruker litt av en grønnsak. For hva kan man egentlig bruke den halve kålroten til?

 2. Familien Sitrus

  Kjenner du til medlemmene i sitrusfamilien? Nå går vi snart inn i høysesongen for mange sitrusfrukter, og her har du en grei oversikt over de fleste sitrusfruktene som finnes i butikken.

 3. Oversikt over innleveringssteder for epler

  Lurer du på hvor du kan få byttet eplene fra hagen din i saft, syltetøy eller gelé?

 4. Miljøbilde av grillspyd med asparges, tomater, sopp og paprika på grillen

  Legg noe fargerikt på grillen

  Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør grønnsakene ekstra saftige. De får en helt annen smak enn kokte grønnsaker. Grillvarmen gjør dem mer raffinert, og det er lett å imponere med grillede grønnsaker. Og det beste av alt: Det meste kan grilles - til og med desserten. 

 5. Granité som hvilerett eller dessert

  En granité er en slush-lignende sorbet som du ofte får servert som en hvilerett for å rense ganen mellom rettene på restaurant. Granité kan du lage av frukt, bær, grønnsaker og krydderurter, og selvfølgelig en blanding av disse. Du kan utmerket godt også servere den som en frisk dessert. Kjempegodt og enkelt.

 6. Asparges - Opprinnelse, dyrkning, næringsinnhold og sesong

  Asparges er en staude og det tar vanligvis to år fra man planter til man kan begynne å høste. Den norske aspargessesongen er fra mai til slutten av juni - perfekt å servere til 17. mai med andre ord!

 7. Tapenader og smørepålegg av grønnsaker

  Tapenader og smørepålegg av grønnsaker blir veldig mye brukt i land rundt Middelhavet. Den originale oppskriften på tapenade stammer fra Provence i Frankrike, og inneholder gjerne oliven, ansjos, kapers, olivenolje, hvitløk, sitronsaft og urter. Det beste er definitivt å lage den selv - raskt, enkelt og supergodt!

 8. Lag hjemmelaget syltetøy, gelé og saft

  Om bærkurven eller fryseren er full av bær, så kok noe hjemmelaget. Å sylte og safte selv er nemlig på vei til å bli trendy igjen. Her finner du oppskriftene og nyttige tips å ta med på veien, enten du skal koke hjemmelaget syltetøy, gelé eller saft.