Derfor bør du spise norsk mat

Å spise norsk mat er bærekraftig, maten er ofte kortreist og råvarene er gode. Det bidrar også til å opprettholde lokal matproduksjon, effektiv ressursbruk, bærekraftige samfunn og arbeidsplasser i Norge. I tillegg er det en måte å støtte våre dedikerte bønder på.

Å spise sesongbaserte norske varer gjør at du kan regne med råvarer som er på sitt beste i forhold til hvilken sesong vi er i.

Når våren endelig kommer gleder vi oss til at norsk nykål, tomat, agurk og salat kommer i butikk. Med sommeren kommer det vi alle venter på, de gode norske og søte bærene med smak som ingen annen. Og ikke minst nypotetene. På sensommeren kan vi endelig finne norske epler i butikk som strekker seg langt utover vinteren. Rotgrønnsakene er i sesong i høstmånedene og er på sitt aller beste med sin gode smak og fine farger. Vi er rett og slett litt bortskjemt når det kommer til alle de gode sesongvarene våre.

Andre grunner til å spise norsk er at man unngår en del plantevernmidler som kommer fra varer som importeres. Norge, sammen med Sverige og Finland er blant landene i verden med lavest forbruk av plantevernmidler. Når du velger norske varer bidrar du til å øke etterspørselen etter norsk mat. Økt etterspørsel etter norsk mat gjør at bonden kan øke produksjonen og vi vil bli mer selvforsynte.

Nyt Norge er det offisielle informasjonsmerket til norsk mat og drikke, og garanterer at råvaren er produsert og pakket i Norge.

Ute hos bonden